Verhuizen naar buitenland

Veel mensen die emigreren en dus (permanent) naar het buitenland verhuizen hebben nog een eigen woning. Wanneer de plannen om te verhuizen doorgaan dan zijn er eigenlijk twee opties. Of u verkoopt het huis of u verhuurt het huis. Er zijn verschillende voor- en nadelen die hieraan zitten. Ook is de invloed van belasting verschillend.

Hieronder zetten we op een rijtje wat de mogelijkheden zijn zodat u goed voorbereid te werk gaat.

Als u geen plannen hebt om terug te keren naar Nederland dan kunt u vaak het beste de woning verkopen. Vaak is dan een snelle verkoop waarbij u direct zekerheid hebt de beste oplossing. Huiskopers.nl kan u wellicht hierbij helpen.

Als u van plan bent om voor een langere periode in het buitenland te verblijven maar wél eventueel wilt terugkeren dan zou de verhuur van u woning ook een optie kunnen zijn. Dit kan natuurlijk interessant zijn. Maar bij het verhuren van een huis komen ook verplichtingen kijken.

Denk bijvoorbeeld aan het zoeken van huurders, het inchecken van huurders, het uitvoeren van onderhoud, het innen van de huurpenningen en bijvoorbeeld de bereikbaarheid bij storingen of spoedgevallen.

Ook is de huurder goed beschermd. U mag de huur niet zomaar opzeggen. Ook niet zomaar bij terugkeer naar Nederland.

Omdat er bij emigratie al genoeg komt kijken adviseren wij vaak om de woning te verkopen. Daar staat dan ook tegenover dat u bij de verkoop natuurlijk een geldbedrag ontvangt. Geld dat u wellicht goed kunt gebruiken voor uw toekomstplannen.

In veel landen is het goedkoper dan Nederland om een huis te kopen. Dit betekent dat u vaak een groter huis met meer ruimte krijgt voor hetzelfde geld als waarvoor u in Nederland iets koopt. Dit is ook nog een voordeel van het huis verkopen bij een emigratie.

De voordelen van een huis verkopen bij emigratie:

  • U heeft geen zorgen meer over de woning in Nederland
  • U hoeft zich niet meer druk te maken over het onderhoud, verzekeringen, belastingen
  • U betaalt geen belastingen meer over dit huis in Nederland
  • Het geld kunt u direct gebruiken voor uw toekomstplannen